GG Werkmagazine
 
 
 
7 op de 10 Nederlanders zwijgen tegen baas over sollicitatiegesprek

70 procent van de werknemers houdt een sollicitatie het liefst geheim. Dit blijkt uit een onderzoek onder ruim 500 werkende Nederlanders uitgevoerd door PanelWizard in opdracht van carrièresite Monsterboard. Meer dan de helft (55%) van de werknemers geeft aan een vrije dag op te nemen. Opvallend weinig Nederlanders gebruiken een smoes tegen hun baas voor de afwezigheid (7%). Meer dan de helft (56%) van de Nederlandse beroepsbevolking solliciteert als er een vacature voorbijkomt, ook al zijn zij niet direct op zoek. Jongeren solliciteren zelfs sneller: twee derde van hen komt in actie als zij een leuke vacature zien.

“Slechts 3 op de 10 Nederlanders geeft het eerlijk aan bij zijn werkgever als hij ergens anders op sollicitatiegesprek gaat”, aldus Gian Zandonà, managing director bij Monsterboard.nl. “Als werknemer sta je ook volledig in je recht als je ergens anders solliciteert, maar bedenk goed wat de consequenties zijn voordat je dit bij je baas voorlegt. Zo kan het kan de sfeer op de werkvloer ten nadele beïnvloeden, maar het kan je positie op het werk ook juist versterken. Bijvoorbeeld wanneer je werkgever je écht niet kwijt wil.”

Werkende jongeren actiever op de arbeidsmarkt
Jongeren (millennials) zijn actiever op de arbeidsmarkt dan de rest van de beroepsbevolking. Maar liefst twee derde van de young professionals komt in actie als er een leuke vacature voorbijkomt, tegenover 53 procent van de rest van de beroepsbevolking. Slechts 23 procent van de werkende jongeren heeft helemaal geen interesse in een nieuwe baan, tegenover 40 procent van de rest van de werkende Nederlanders.

Wanneer er een leuke vacature voorbijkomt, stelt bijna één op de vijf werknemers dat hij zo snel mogelijk solliciteert. Bijna 30 procent solliciteert binnen een paar dagen en neemt de tijd om een goede brief te schrijven. 8 procent ziet zo’n vacature niet als de hoogste prioriteit, maar solliciteert wel wanneer hij er tijd voor vindt. 44 procent van de Nederlandse beroepsbevolking gaat niet in op een leuke vacature. De belangrijkste reden is dat men geen interesse heeft in een andere baan (83%). 13 procent van de werkenden neemt zich voor om op een later moment te solliciteren, maar vergeet dit vervolgens te doen.

Meer informatie
U vindt ook veel relevante informatie op de
onderhandelen.startpagina.nl en de conflicthantering.startpagina.nl.

 

 
 
Startpagina's helpen u goed op weg bij het zoeken op specifieke onderwerpen.
Hieronder een aantal goede werkgerelateerde:
Personeel
Burnout
Competentie
Conflicthantering
Integriteit
Management
Onderhandelen
Organisatie
Stress
Werkdruk
 
Informatie over opleiden vindt u hier:
Coaching
Intervisie
Supervisie
Teamcoaching
 
Voor de persoonlijke ontwikkeling zijn deze startpagina's interessant:
Assertiviteit
Leiderschap
Motivatie
Zelfvertrouwen
 
 

Boeken

Management
Personeelsbeleid
Organisatiekunde
Leiderschap
Pers. Effectiviteit
Marketing
Economie
 
 
 
 

Disclaimer    Webmaster