Ontdek de winterse veelzijdigheid van Valle d’Aosta

Voor het gemak heeft Valle d’Aosta alles waar een wintersporter naar op zoek is gebundeld in pakketreizen. Van actieve vakanties tot aan heerlijke wellness ski vakanties, de diverse pakketreizen voorzien in elke wintersport wens. Voor de wintersporter die tóch liever zelf zijn vakantie samenstelt is er www.valdaostapass.com, een handige website met een overzicht van alle accommodaties.

Van rust tot avontuur
Valle d’Aosta heeft voor bijna alle skigebieden diverse handige kant en klare pakketreizen. De keuze is volop, er zijn reizen met een focus op ‘Meer dan skiën alleen’ met o.a. tochten op sneeuwschoenen, paardrijden door de sneeuw, crosscountry skiën en het proeven van culinaire hoogstandjes.

De pakketreizen ‘Familie ski & fun’ zorgen bij zowel volwassenen als kinderen voor uitzonderlijke veel winterpret. Naast het skiën zijn er ook vele andere activiteiten opgenomen in de programma’s als sneeuwparken, wintersparken en musea. Kinderen kunnen overdag op skiles of naar de plaatselijke miniclub. Dit geeft ouders de gelegenheid ook zonder hun kinderen te kunnen genieten van de sneeuw.

Voor mensen die geen fervente skiërs zijn, maar wel van de sneeuw houden zijn er de korte winterbreak pakketreizen ‘Winter Wellness’. Bij deze programma’s gaat het om ultiem genieten, van spa behandelingen, lekker eten en de prachtige witte natuur buiten. Bij het Pré-Saint-Didier-Spa is de combinatie tussen de winterse wereld en het genieten eenvoudig te leggen: vanuit de buiten gelegen thermale baden is er een prachtig uitzicht op de Mont Blanc.

Daredevils
Echte skiliefhebbers kunnen hun hart ophalen met de pakketreizen van ‘Ski Among the Giants’ en ‘Freeride & Heliskiing’. Valle d’Aosta wordt niet voor niets omringd door de hoogste toppen van de Alpen als de Mont Blanc, Mont Cervino en de Monte Rosa, met als gevolg meer dan genoeg pistes! Ook het freeriden (off piste afdalen van een berg), al dan niet met hulp van een helikopter, is een ware uitdaging.

Zelf boeken
Wintersportliefhebbers die graag een eigen accommodatie boeken, hebben aan keuze ook geen gebrek in Valle d’Aosta. Kies voor een kamer in een hotel, berghut of een chalet en geniet van comfort en gastvrijheid. Het reserveren van een verblijf is in een handomdraai geregeld via
www.valdaostapass.com.

Algemene info www.visitaosta.nl en www.lovevda.it: officiële websites van de regio Valle d’Aosta met informatie over bezienswaardigheden, evenementen, actieve vakanties, logiesaanbod en met de mogelijkheid om brochures te downloaden.

 

 
 
 

Disclaimer    Webmaster