GG Werkmagazine
 
 
 
Twaalf tips voor de etalage

Het loont de moeite om veel aandacht te besteden aan een goede afgewogen etalage. Nieuwe klanten beslissen buiten in een fractie van een seconde of ze naar binnen gaan of niet. Die keuze kan op van alles gebaseerd zijn, maar de uitstraling van uw zaak speelt daarbij een belangrijke rol. En een ding is zeker; aan klanten die buiten blijven verkoopt u niets.

Het is verstandig om bij het etaleren de volgende tips in het achterhoofd te houden. 

Tip 1
Zorg ervoor dat u nieuwe decoraties gebruikt, of decoraties die er goed uitzien. Decoraties met verbleekte of vergeelde kleuren werken averechts.

Tip 2
Zorg dat de etalage er schoon en opgeruimd uitziet. Van een winkel met een stoffige rommelige etalage verwacht een klant niet veel goeds.

Tip 3
Denk goed na over het thema dat u kiest. Aansluiting zoeken bij het seizoen of een belangrijke gebeurtenis of een evenement werkt altijd prima. Let er wel op dat uw producten daarbij goed uit de verf komen. Daar is het immers allemaal om te doen.

Tip 4
Prop niet te veel in de etalage. Een goede etalage bevat niet te veel en niet te weinig. Er moet wel wat te zien zijn zonder dat de passant het overzicht verliest. Zorg ervoor dat de prijsaanduidingen goed leesbaar zijn.

Tip 5
Zorg voor een goede lichtinval in de etalage. Besteed veel aandacht aan een juiste verlichting en uitlichting. Het maakt daarbij verschil of het buiten licht of donker is.

Tip 6
Kies de boodschap die u wilt overbrengen met aandacht en waak ervoor dat die ook goed overkomt. U kent ze wel die humoristisch televisiespots waar iedereen om lacht terwijl niemand onthoudt om wat voor product het gaat. Daar bent u niet bij gebaat.

Tip 7
Vernieuw uw etalage regelmatig. Het laat voorbijgangers zien dat u actief met uw assortiment bezig bent.

Tip 8
Gebruik kleuren die de boodschap ondersteunen en kleuren die harmoniëren met het interieur van uw winkel. Bedenk daarbij dat de klant van buiten naar binnen kijkt.

Tip 9
Kijk bij collega’s en denk na over wat u van hen kunt leren.

Tip 10
Let op trends. Als u kiest voor trendy etalages zorg dan dat u up-to-date bent.

Tip 11
Wees creatief en vermijd routine. Varieer niet alleen op de inhoud en de thema’s maar verwissel ook regelmatig de basisindeling en eventuele plateaus en displays die u gebruikt. Houd daarbij rekening met de ooghoogte van uw doelgroep. Voor kinderen is dat bijvoorbeeld lager dan voor volwassenen.

Tip 12
Kies originele decoraties. Als de klant uw decoraties ook al bij verschillende andere winkels heeft gezien gaat het effect verloren. Het zelf maken van decoraties is weliswaar tijdrovend maar loont zeker de moeite.

U kunt ook beslissen uw etalage door een etalagebureau te laten verzorgen. Kies dan een bureau dat qua visie bij u past en dat bereid is naar uw wensen te luisteren.

Veel meer over etaleren en etalages vindt u op de etalage.startpagina.nl.

Meer informatie
Veel meer informatie vindt u op de
buitenreclame.startpagina.nl, de lichtreclame.startpagina.nl, de standbouw.startpagina.nl en de beursstand.startpagina.nl.


 

 
 
Startpagina's helpen u goed op weg bij het zoeken op specifieke onderwerpen.
Hieronder enige goede marketinggerelateerde:
Etalage
Buitenreclame
Lichtreclame
Buitenverlichting
Standbouw
Beursstand
 
Informatie om te ondernemen vindt u hier:
Personeel
Onderhandelen
Vitaliteit
Conflicthantering
Werkdruk
 
Voor de leidinggevenden zijn deze startpagina's interessant:
Management
Assertiviteit
Leiderschap
Motivatie
Organisatie
Zelfvertrouwen
 
 

Boeken

Management
Reclame
Klantenbinding
Leiderschap
Branding
Marketing
Economie
 
 
 
 
 

Disclaimer    Webmaster