GG Werkmagazine
 
 
 
Werkend Nederland helpt werkzoekend Nederland

Werkzoekend Nederland gaat beter het sollicitatiegesprek in via de website ‘Carrière Mentors’

Er lopen veel werkzoekenden vast in de zoektocht naar werk. 41 procent van werkzoekend Nederland geeft aan dat ze moeite heeft met het schrijven van een motivatiebrief. 26 procent vindt het lastig zichzelf op een professionele manier te presenteren en ook de zoektocht naar een passende vacature wordt als ingewikkeld ervaren (23%).

Daarom introduceerde Nationale Vacaturebank het online platform ‘Carrière Mentors’. Een peer2peer platform dat werkzoekenden helpt om hun sollicitatie beter voor te bereiden.

Ruim 25 mentors staan online klaar op Carrièrementors.nl om elke carrièrevraag van advies te voorzien. Nationale Vacaturebank zocht voor het nieuwe platform naar inspirerende vakmensen die waardevol en authentiek advies kunnen geven, met een indrukwekkend cv en de wil om anderen te helpen. De adviseurs werken in verschillende sectoren, ze hebben creatieve beroepen, zijn leiders in de online industrie of zijn directeuren van multinationals. Ze beschikken over allerlei soorten vaardigheden, van ambachtelijke creativiteit, tot commercieel inzicht en management skills. Samen vertegenwoordigen ze werkend Nederland.

Werkend en werkzoekend Nederland
”We zijn trots dat we 25 Carrière Mentors hebben gevonden die zich vrijwillig inzetten om werkzoekenden te helpen in de zoektocht naar een nieuwe baan. Het is onze ambitie om het aantal Carrière Mentors te laten groeien en om werkend Nederland met werkzoekend Nederland te verbinden”, aldus Ingrid Spierts marketing director van Nationale Vacaturebank.

Chatten met je mentor
Actief werkzoekenden kunnen op de website meteen zien wie van de mentors online is. Vervolgens kunnen ze via een chatfunctie persoonlijk advies krijgen op het gebied van onder meer het laten opvallen van je cv, de do’s en don’ts om persoonlijk over te komen of het aanpassen van je online imago. 

Over NationaleVacaturebank.nl
Nationale Vacaturebank doet er alles aan om werkzoekend Nederland te helpen aan de baan die écht bij hen past en heeft momenteel een aanbod van ruim 25.000 actuele vacatures en meer dan 1.000.000 cv’s van werkzoekende in de database. Zes jaar achtereenvolgend wordt Nationale Vacaturebank al gekozen tot favoriete carrièresite van Nederland. Kijk voor meer informatie op www.carrièrementors.nl.

Meer over personeel vindt u op de personeel.startpagina.nl.

 

 
 
 

Disclaimer    Webmaster