Als er iets is waar je niet zonder kunt, is het een goed koffieapparaat om lekkere koffie mee te zetten. Daar weten we bij Goedgezien alles van. Daarom staat er bij ons op het aanrecht een Nespresso-machine waarmee we met de koffiecups van De Koffiejongens eenvoudig de lekkerste en ristretto’s, espresso’s en lungo’s op tafel zetten. En Nespresso cups kopen is iets dat we graag en vaak doen. Daar is niets mis mee, omdat de cafeïne in deze koffiesmaken een stimulerende werking heeft op ons concentratievermogen, ons energielevel en onze vetverbranding. Daarnaast bevat cafeïne krachtige antioxidanten die een beschermende werking op ons systeem hebben. Naast deze positieve effecten heeft de inname van te veel cafeïne ook diverse negatieve invloeden. Daarom is het verstandig om af en toe decaf te drinken.

Sluit jij je hier bij aan? Dan is dit blog je op het lijf geschreven, want we vertellen je meer over de werking van cafeïne. Ook leggen we uit waarom de decaf koffiecups van De Koffiejongens niet in je koffievoorraad mogen ontbreken. 

Waarom is koffie een gezond product?

Koffie is een mooi natuurproduct dat je in zijn puurste vorm kunt drinken. Een kop koffie bevat tussen de 200 en 550 milligram antioxidanten. Een van die antioxidanten is chlorogeenzuur dat het lichaam helpt om vetten en suikers te verwerken. Daarnaast werken antioxidanten ontstekingsremmend, verkleinen ze het risico op chronische ziekten en binden ze vrije radicalen die celveroudering in de hand werken. Maar deze all time favorite onder de warme drankjes zit niet alleen tjokvol antioxidanten, maar bevat ook andere voedingsstoffen die een goede uitwerking hebben op onze gezondheid. De cafeïne in koffie zit namelijk ook vol vitaminen, zoals magnesium, mangaan en kalium, vitamine B5, vitamine B3 en vitamine B2. Dit zijn stoffen die bijdragen aan een gezonde bloeddruk, de gezondheid van je zenuwstelsel en de opbouw van je spieren.

Naast de positieve effecten ervaren bepaalde mensen ook verschillende nadelen van het drinken van koffie met cafeïne. Deze stof kan onder andere hartkloppingen, slapeloosheid, een gevoel van onrust, angst en trillingen veroorzaken. De een heeft hier meer last van dan de ander. De mate waarin je last krijgt van het nuttigen van (te veel) cafeïne wordt onder meer bepaald door de omstandigheden waarin jij je bevindt en door je algehele gezondheid.

Decaf in 100% biologisch afbreekbare koffiecups

Het kan zeker geen kwaad om jouw persoonlijke favoriet zo nu en dan af te wisselen met een decaf. Of je van nature nu heel gevoelig voor cafeïne bent of niet. Bijvoorbeeld als je veel stress ervaart, als je zwanger bent of als je op tijd naar bed gaat. De Koffiejongens spelen hier goed op in met decaf in biologisch afbreekbare cups. Hun decaf wordt gemaakt van 100% arabica bonen, is heerlijk als espresso of lungo, heeft de aangename smaak van licht gerookte amandel en is iets zoet. Door decaf koffiecups te kopen ervaar je bovendien dezelfde voordelen als bij de ristretto, lungo en espresso koffiecups van De Koffiejongens. Ook de koffie die je daar mee maakt is namelijk rijk aan goede voedingsstoffen die bij het proces van decafeïneren niet verloren gaan. Klinkt dit jou als liefhebber van koffie als muziek in de oren? Ga dan snel naar de website van De Koffiejongens en bestel vandaag nog jouw decaf koffiecups.

0 Shares:
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like
Read More

Supervisie

Afgelopen zomer was ik in Duitsland vlakbij de rivier de neckar. Hier gingen we in de buurt kayakken…