Koffie is wereldwijd erg geliefd. Het is een universeel drankje. Nederlanders zijn echte koffiedrinkers. Menig landgenoot kan de dag niet beginnen zonder een goede kop koffie. Ook overdag wordt er veel koffie gedronken. Zeker op de werkvloer. Het is hierbij ook een teken van gastvrijheid. Daardoor speelt koffie ook een belangrijke rol bij het ontvangen van klanten of zakenpartners op kantoor. Goede koffie op het werk is dan ook een absolute must. Maar waar moet je aan denken bij het serveren van koffie op de werkvloer? Hier vind je de belangrijkste factoren voor het zetten van een lekkere kop koffie om echt indruk te maken op je gasten. 

Waar serveer je de koffie in? 


Bij het zetten van de juiste kop koffie speelt natuurlijk ook de koffiebeker een belangrijke rol. Want waar serveer je jouw favoriete drankje in? Hier zijn de meningen sterk over verdeeld. Zo vind je bij veel bedrijven tegenwoordig herbruikbare mokken. Het voordeel is dat je hierdoor minder afval hebt en dus een duurzame keuze maakt, maar het nadeel is dat er hierdoor meer afwas ontstaat. Zeker bij grotere bedrijven kan dit een flink nadeel zijn. In dat geval zijn er gelukkig ook andere alternatieven. Denk bijvoorbeeld aan koffiebekers bedrukken met het logo en huisstijl van jouw bedrijf. Dit is ook een goed alternatief bij het ontvangen van klanten waar je geen herbruikbare mok voor hebt. Het draagt bij aan de naamsbekendheid van het bedrijf en de beleving tijdens het koffiedrinken.

Let er bij het kiezen van de koffiebekers ook op dat dit zo duurzaam mogelijk is. Duurzaamheid op de werkvloer wordt steeds belangrijker en zo kan je al een groot verschil maken. Kies dus voor recyclebare materialen en probeer zo min mogelijk afval te creëren. 

De juiste koffiemachine 

Het zetten van een goede kop koffie begint natuurlijk met de juiste koffiemachine. Met de juiste koffiemachine zet je gemakkelijker een kwalitatieve kop koffie.

Investeren in een goede koffiemachine is voor veel bedrijven een lastige stap. Is het wel de moeite waard om hier extra geld aan uit te geven? Bedenk echter ook dat de koffie die je serveert ook een belangrijke rol speelt in de indruk die je op jouw klanten maakt. Aan de kwaliteit van de koffie kan een klant veel aflezen. Daarom is het zeker de moeite waard om hier wat extra aan uit te geven.

Wist je dat het ook mogelijk is om een koffiezetapparaat te leasen? Hierbij betaal je maandelijks een klein bedrag en wordt het onderhoud volledig voor je geregeld. Dit is een slimme keuze als je niet in staat bent om direct een grote investering te doen en geniet je altijd van kwalitatieve koffie. 

Goed onderhoud 

Bij slecht onderhoud kan koffie minder goed gaan smaken. Zelfs als je over de beste koffiemachine beschikt. Zorg er daarom voor dat de koffiemachine dagelijks gereinigd wordt en periodiek zorgvuldig onderhouden wordt. Zo verleng je de levensduur en blijft de kwaliteit van de koffie gewaarborgd. 

0 Shares:
Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like