Een sollicitatiegesprek is ongelooflijk spannend. Zeker wanneer het een functie betreft die je maar al te graag wilt hebben. Waar de één enorm kan genieten van zijn of haar eigen ‘presentatie’, kan de ander hier nachtenlang wakker van liggen. Solliciteren is niet altijd even fijn om te doen, maar wel noodzakelijk om die ene leuke functie te bemachtigen. Er zijn ongelooflijk veel tips hoe je je moet gedragen tijdens een sollicitatiegesprek, maar hoe zorg je er eigenlijk voor dat die eerste indruk goed is? Hoe kom je goed voor de dag tijdens jouw sollicitatiegesprek? 

Het is prettig om je goed voor te bereiden op een sollicitatiegesprek. Wanneer je je goed hebt voorbereid, dan zal dit veel van je zenuwen waarschijnlijk snel doen laten afnemen. Je weet dat je er goed uitziet, je weet dat je een goede eerste indruk maakt en je bent er bijna van overtuigd dat je een goede indruk kunt achterlaten na het gesprek. Zo ga je een gesprek veel relaxter en zelfverzekerder in. Maar hoe zorg je er voor dat je zo’n goede indruk achterlaat? We hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

De juiste lichaamsverzorging 


Het is allereerst belangrijk dat je er verzorgd en fris uitziet. Daarom moet je in de dagen voorafgaand aan het sollicitatiegesprek al wat extra aandacht aan je lichaamsverzorging besteden. Oogt je haar wat dof na het kleuren? Gebruik dan Olaplex om het weer te laten stralen. Smeer je huid iedere dag in met een voedende serum, werk je wenkbrauwen bij en verzorg je nagels. Dat ziet er niet alleen veel verzorgder uit, je voelt je vast ook direct een stuk zelfverzekerder en prettiger. Dat straal je vervolgens ook duidelijk uit. 

Nette kleding 

Natuurlijk zal het niet allemaal om uiterlijk gaan. Het draait vooral om wie je bent en wat je kan toevoegen aan het bedrijf. Toch zouden we liegen als iedere werkgever het uiterlijk volledig naast zich neer kan liggen. Het uiterlijk is immers het eerste wat iemand zal zien. Om een goede eerste indruk te maken, is het dan ook belangrijk om hier wat extra aandacht aan te besteden. In elk geval met je kleding. Natuurlijk betekent dit niet dat je iets moet dragen waar jij je niet prettig bij voelt of wat je anders ook nooit draag, maar zorg er in elk geval dat je goed passende kleding draagt zonder vlekken of gaten er in. Let ook op je schoenen. 

Let op: je kledingkeuze is ook afhankelijk van de functie waar je naar solliciteert. Wanneer je een bedrijfsleider bij een groot bedrijf wilt worden, dan is een overhemd met stropdas bijvoorbeeld een goed idee, terwijl dit bij een ietwat informele functie niet nodig is. 

Lees je van tevoren goed in 


Het is belangrijk om tijdens het sollicitatiegesprek niet alleen vragen te beantwoorden, maar ook zelf met de nodige vragen te komen. Het is fijn voor de gespreksleider om te merken dat je wat over het bedrijf weet en jezelf ingelezen hebt. Toon interesse in het bedrijf en laat aan de gespreksleider zien waarom jouw positieve eigenschappen een aanvulling kunnen zijn op het bedrijf. 

0 Shares:
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like
Read More

Supervisie

Afgelopen zomer was ik in Duitsland vlakbij de rivier de neckar. Hier gingen we in de buurt kayakken…