Zaten we ruim een maand geleden nog in korte broek in de tuin te puffen omdat het zo heet was, lopen we nu massaal al in winterjas over straat. In korte tijd is de temperatuur rap naar beneden gegaan. De temperatuur haalt nog maar net de dubbele cijfers, maar de nachten worden al kouder dan dat. Normaal gesproken zou je nu waarschijnlijk al de verwarming aanzetten in huis. Voor veel mensen is dat deze winter echter financieel geen optie. Ze willen zo lang mogelijk wachten met de verwarming en houden de thermostaat steevast op 14 á 15 graden. Toch wel heel koud als het huis ineens zo hard afkoelt.

Natuurlijk wil je in de winter niet constant met je winterjas aan op de bank zitten. Comfort in eigen huis is ook erg belangrijk. Gelukkig kun je met de juiste kleding al heel veel doen. Zo hoeft de verwarming deze winter veel minder vaak (of minder hoog) aan. Maar wat trek je aan nu het weer koud(er) wordt? Hoe hou je jezelf lekker warm? We zetten enkele handige tips op een rijtje.

Werk met laagjes

De herfst is altijd een lastig seizoen. Ook als je buiten kijkt, zie je dat veel mensen het gewoon niet meer weten. Waar de één met krap 15 graden nog in korte broek loopt, loopt de ander al in een trui en dikke jas. Dit ligt vooral aan jouw eigen gevoel. De één heeft het gewoon sneller koud dan de ander. Het is tevens gewoon heel lastig om je te kleden als het in de ochtenden erg koud is, maar in de middag juist weer relatief warm kan zijn. Daarom is in laagjes kleden een goede keuze.

Begin met een heerlijke longsleeve van Bamigo. Niet alleen lekker als basic shirt, maar ook nog eens fijn dat het bamboe jouw lichaam extra comfort en warmte biedt. Top dit af met een blouse en vest of een warme trui. Probeer meerdere laagjes met elkaar te combineren. Zo kun je – indien nodig – overdag telkens een laagje uittrekken totdat je de juiste temperatuur hebt bereikt.

Vergeet de accessoires niet

Enkel warme kleding is niet voldoende op de echte koude dagen. Zeker niet als je naar buiten gaat. Wist je dat je heel veel warmte verliest vanaf je hoofd? Kijk maar eens naar pasgeboren baby’s. Het is niet voor niets dat zij altijd direct een mutsje op krijgen. Dit is om de temperatuur stabiel te houden. Dit geldt ook – alleen dan in veel minder grote mate – voor volwassenen. Met een muts op blijft je hele lichaam dus warmer.

Een fleece loungepak

In huis ga je natuurlijk niet in een winterjas en met een muts op zitten. Investeer daarom in een heerlijk fleece loungepak. Dat zit niet alleen lekker, maar is ook nog eens heerlijk warm. Eventueel kun je hieronder nog een heerlijk bamboe shirt met lange mouwen doen. Zo blijft je hele lichaam warm. Zo’n outfit verleent zich prima tot lekker op de bank liggen met een dekentje en een dampende kop chocolademelk. Dat wordt een fijne winter!

0 Shares:
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like