De wintermaanden bieden je de periode bij uitstek om je huis aan een sfeervolle facelift te onderwerpen. Ga jij binnenkort ook aan de slag en ben je op zoek naar meubels die je interieur een stijlvolle, warme én duurzame touch geven? Dan raden we het je bij Goedgezien aan om je te oriënteren op meubels van mangohout. Alle stylisten en andere interieurspecialisten zijn het er unaniem over eens dat mangohout meubels een blijvende trend zijn. Wat eetkamerbanken, eettafels, salontafels, dressoirs, boekenkasten en andere meubels van mangohout nóg interessanter maakt, is dat ze worden gemaakt van circulair materiaal. Omdat ze een tijdloze uitstraling hebben en enorm sterk zijn, gaan ze jarenlang mee.

Meubels met een ultiem warme uitstraling

Zoals je waarschijnlijk al vermoedde, worden meubels van mangohout gemaakt van mangobomen. Die groeien in Australië en India. In de loop der jaren produceren de bomen steeds minder vruchten. Daarom wordt het voor de mangoboeren uiteindelijk financieel interessanter om ze te vervangen voor nieuwe bomen. Het hout wordt hergebruikt om er prachtige meubels van te maken. Wat het mangohout zo mooi maakt, is het tropische karakter dat je kent van de vruchten. Dit is namelijk goed terug te zien in de unieke patronen, de robuuste en tegelijkertijd warme uitstraling en de kleurgradaties van het prachtige hout. Dit zijn stuk voor stuk kenmerken die je graag terugziet in je interieur, of je nu houdt van een moderne, industriële, strakke of bohemian stijl. Met mangohouten meubels geef je je interieur dus een ultiem warme uitstraling.

Eindeloos lang loungen en tafelen

Nu de winter is aangebroken, is het ook weer tijd om uitgebreid te loungen. Wat is er nu fijner dan thuis op de bank hangen met kaarsen aan en muziek op, onder het genot van een mooi glas wijn? Om je loungehoek compleet te maken, mag een bijpassende salontafel niet ontbreken. Wist je trouwens dat dit een van de meest gebruikte meubelstukken in huis is? Met een salontafel van mangohout maak je de look van je zithoek helemaal compleet. Die zijn er in allerlei soorten en maten, variërend van een salontafel in het zwart in een rond model tot een salontafel in blank hout in een vierkante of rechthoekige uitvoering. Het is maar net waar jij de voorkeur aan geeft. Als je extra opbergruimte wilt creëren voor spullen zoals magazines, onderzetters, en de afstandsbediening, is een model met een lade een goede optie. Je hebt daarbij de keuze uit een vierkant of een rechthoekig model. Wil je een speelse uitstraling creëren? Kies dan voor een ovale of een ronde salontafel. Als je eindeloos wilt variëren, kun je kiezen voor een set van drie salontafels. Veel plezier met stylen deze winter!

0 Shares:
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like