Het is altijd al jouw ultieme droom geweest om op reis te gaan met een camper. Genieten van de ultieme vrijheid. Gewoon staan en gaan waar jij wilt. Maar voordat die droom gerealiseerd kan worden, moet er uiteraard eerst een camper komen. Nu kun je er natuurlijk voor kiezen om zelf een camper te kopen, maar het is ook mogelijk om zelf een busje om te toveren tot camper. Zelfbouw biedt ongelooflijk veel voordelen en het is ook nog eens ongelooflijk leuk en uitdagend om te doen. In dit artikel behandelen we drie goede redenen om zelf een camper te bouwen. 

1. Je hebt alles in eigen hand 

Een van de grootste voordelen is dat je natuurlijk alles in eigen hand kunt houden. Jij bepaalt hoe luxe de camper wordt. Bovendien is er tegenwoordig heel veel mogelijk en zijn er online ongelooflijk veel tips te vinden om je camper naar wens te maken. Op https://camper-elektra.com/ vind je bijvoorbeeld alle benodigde informatie om zelf stroomvoorziening aan te leggen in je camper. Op die manier kun je de camper dus écht van alle gemakken voorzien. 

Daarnaast beschik je ook over de mogelijkheid om de gehele inrichting geheel naar eigen wens te maken. Bij een kant-en-klare camper is er toch altijd wel iets waar je niet helemaal tevreden mee bent. Nu beschik je over de mogelijkheid en tijd om zelf goed te overdenken wat je nodig hebt en hoe je dit gaat realiseren. 

Mede doordat je alles in eigen hand houdt, is het vaak ook mogelijk om de kosten lager te houden. Sowieso kun je er een langdurig project van maken. Gedurende de maanden dat je wat minder te besteden hebt, laat je het project eventjes links liggen. Heb je juist wat meer te besteden? Dan gebruik je dat voor grotere uitgaven, zoals de aanschaf van een Victron MultiPlus

2. Je favoriete vervoersmiddel kiezen 

Het leuke van bij de basis beginnen is dat je dus ook echt kunt kiezen in wat voor soort bus je straks gaat rijden. Je hoeft niet op stel en sprong een keuze te maken of genoegen te nemen met iets wat toch net niet bij je past. De keuze is helemaal aan jou. Op die manier weet je zeker dat je straks voor de volle honderd procent tevreden bent met je nieuwe camper. 

3. Mooie uitdaging 

En last but not least… het is ook gewoon een hele mooie uitdaging om met zo’n camper aan de slag te gaan. Want hoe bijzonder is het om een camper geheel vanaf de basis op te bouwen? Bovendien vraagt dit je ook om vaardigheden aan te leren die je eerder nog niet onder de knie had. Het is dus ook een hele goede manier om jezelf verder door te ontwikkelen. 

Kortom: genoeg reden om voor zelfbouw te kiezen. Houd er wel rekening mee dat bepaalde klusjes misschien om net wat meer kennis en ervaring vragen. Blijf dus wel realistisch met wat je zelf kunt doen en schakel indien nodig altijd gewoon hulp in. 

0 Shares:
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like