Bizar hoe snel de tijd gaat. Lagen we enkele maanden geleden nog aan het strand te genieten, wordt het nu alweer kouder buiten en tellen we nu alweer af richting de feestdagen. Nog heel even en dan zeggen we zelfs gedag tegen het roerige jaar 2022 en gaan we vol goede moed richting 2023. Voor die tijd hebben we natuurlijk nog wel enkele mooie dagen in te vullen. En of je nu een Sinterklaas- of kerstliefhebber bent, Sinterklaas is het eerste feest waar we invulling aan moeten geven. Een feest voor jong en oud. Of je dit nu viert met kinderen of enkel volwassenen, het blijft een magisch feest. Maar hoe deel je dit in? Waar vind je de juiste cadeaus? Wat ga je doen?

Heb je nu al volop kopzorgen over dit naderende feest? Dan wordt het hoog tijd om hier verandering in te brengen. Een goede voorbereiding is het halve werk. Daarom gaan we nu al aan de slag met het organiseren van een fantastisch Sinterklaasfeest. De volgende tips helpen je hierbij.

Wacht niet te lang met het zoeken naar cadeaus

Elk jaar is het weer een heel gevecht om alle cadeaus op tijd in huis te hebben. Eerst is er al het dilemma welke cadeaus je moet kopen. Wanneer je dan eindelijk weet welk Sinterklaas cadeau voor vrouw en man geschikt is, blijk je veel te laat te zijn en is alles al uitverkocht. Dit jaar moet dit echt anders. Daarom is het belangrijk om nu direct al op zoek te gaan naar geschikte cadeaus. Denk zeker niet dat je nog weken hebt, want die tijd heb je echt nodig. Geloof ons, je hebt ze liever te vroeg in huis dan helemaal niet.

Zijn er ook kinderen tijdens het Sinterklaasfeest? Bedenk dan goed dat kwantiteit vaak boven kwaliteit gaat. Zij zien liever de zak zo gevuld mogelijk. Natuurlijk hoeft dit geen honderden euro’s te kiezen. Laat de Sint daarom ook zeker eens rondneuzen bij de kringloopwinkel. Hier vind je soms absolute pareltjes voor heel weinig geld.

Hoe vul je de avond in?

Hoe je pakjesavond viert, is geheel afhankelijk van hoe de groep er uitziet. Zijn er enkel volwassenen? Dan geeft dit direct veel meer mogelijkheden dan wanneer er ook nog jonge kinderen bij zijn. Als je rekening moet houden met kleine kinderen, dan moet je niet vergeten dat de magie van de Goedheiligman niet verloren mag gaan. Probeer daarom voor een beetje spektakel te zorgen en kies er eventueel voor om samen met de volwassenen nadat de kinderen naar bed zijn nog iets anders te vieren.

Met volwassenen zijn de mogelijkheden eindeloos. Pak er bijvoorbeeld allemaal bordspellen en maak een weddenschap. Wie het spel wint, mag als eerst zijn cadeau(s) uitpakken. Je kunt natuurlijk ook het traditionele dobbelspel doen. Hierbij worden er allemaal kleine cadeaus gekocht en kan iedereen iets winnen. Wil je er echt iets heel gezelligs van maken? Dan blijven surprises favoriet. Laat je creativiteit de vrije loop en maak iets prachtigs voor iemand die je dierbaar is. Groot voordeel is dat ze met de surprise ook vaak een verlanglijstje geven. Dat scheelt jou weer zoeken naar het perfecte cadeau.

0 Shares:
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like
Read More

Intervisie

Het loopt weer richting het einde van het jaar en de zogenaamde winterbloemen komen weer opbloeien. Dit zorgt…