Je kantoor is een plek waar jij en je werknemers de hele dag hard aan het werk zijn. Iedereen zit aan een bureau en tikt de hele dag weg op een laptop of computer – constant is iedereen hard bezig. Dit is voor je bedrijf erg fijn, maar voor de algemene gezondheid van je werknemers is het niet bepaald bevorderend. Jij speelt namelijk een belangrijke rol in de mate van beweging van je werknemers. In deze blog geven we je drie tips hoe jij dit kunt stimuleren!

1.Pak de fiets

De kans dat naast het vele zitten ook nog iedereen met de auto naar werk komt is groot. Dit gaat tegen de beweging waar jij naar op zoek bent, maar de oplossing is hier eenvoudig bedacht: jij geeft een bonus aan iedereen die met regelmaat de fiets pakt in plaats van de auto. Vaak werkt een financiële bijdrage enorm als extra motivatie; jouw werknemers hebben misschien niet eens door wat jouw doel hiermee is. De dagelijkse fietstocht naar werk is misschien niet heel veel, maar het is wel een dagelijkse dosis beweging die je anders niet binnen krijgt.

2. Bedrijfssport

Wist je dat er veel instanties zijn die sporttoernooien organiseren specifiek voor bedrijven? Wanneer jij en je collega’s zich hiervoor aanmelden, vind je beweging op een eenvoudige wijze. Het gezamenlijke doel is natuurlijk het toernooi te winnen, aangezien hier vaak een leuke prijs aan is gekoppeld. Jij en je team trainen wekelijks, zodat jullie helemaal klaar zijn voor het toernooi en de sterren van de hemel kunnen spelen. Het enige nadeel hiervan is dat niet je hele bedrijf kan meedoen, maar het wekt wel aandacht voor beweging en zal ook anderen inspireren.

3. Kantoorinrichting

De inrichting van het kantoor speelt een belangrijke rol in de mate van beweging van jouw personeel. In plaats van een hele dag achter een scherm zitten, kun je ook investeren in verstelbare bureaus, waardoor je personeel ook kan staan. Ook kun je beweging in de pauze aanwakkeren op veel simpele manieren, door wandelingen te introduceren of door een tafeltennistafel te plaatsen in je kantoor. Deze zal fanatiek gebruikt worden, aangezien het een fijne manier is om even uit de werksfeer te geraken en de batterij weer terug op te laden.

Goed bezig!

De realisatie dat beweging op jouw kantoor misschien nog te weinig plaatsvindt is een goede eerste stap naar het realiseren van de oplossing. Succes!

0 Shares:
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like
Wat is het verschil?
Read More

Wat is het verschil?

Industriële overheaddeuren versus overheaddeuren: Overheaddeuren zijn er in verschillende varianten en worden gebruikt in zowel industriële als residentiële…