De decembermaand is misschien wel de gezelligste tijd van het jaar. Met de feestdagen in zicht brengen we veel tijd door met familie en vrienden, vaak rond een tafel vol heerlijk eten. Het zoeken naar inspiratie voor goede kerst recepten kan een uitdaging zijn, maar maak het jezelf niet te moeilijk. Een feestelijk menu hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Een goede mix van klassiekers en verrassende gerechten maakt jouw kersttafel onvergetelijk. Wat dacht je van een heerlijke hartige taart? Perfect als voorgerecht, bijgerecht of zelfs als hoofdgerecht.

De hartige taart: veelzijdig en makkelijk

Hartige taarten zijn ideaal voor de feestdagen. Ze zien er prachtig uit, zijn makkelijk te maken en je kunt ze helemaal naar eigen smaak invullen. Bovendien kun je veel voorbereiden, zodat je op de dag zelf niet uren in de keuken staat. Op de uitgebreide kookblog Brenda Kookt kwamen we onder andere deze smaakvolle opties tegen:
 

Winterse hartige taart met spruitjes, cranberry en brie

Combineer in ei en melk gesmoorde spruitjes met cranberries en gesmolten brie. Wil je experimenteren? Kies dan voor een kaassoort met een meer uitgesproken smaak zoals geitenkaas of feta.

Zalm-spinazie quiche

Een echte klassieker! Gebruik gerookte zalm, verse spinazie en een vleugje citroenrasp voor een frisse smaak. Perfect als licht hoofdgerecht met een frisse salade erbij.

Wortelquiche met gekarameliseerde ui

Rooster de wortel en ui in de oven. Voeg bij de ui wat suiker toe voor het gekarameliseerde effect. Zet daarna de quiche in elkaar en bak deze goudbruin.

Tips voor een perfect resultaat

Wil je zeker weten dat je hartige taart knapperig en smaakvol wordt? Houd dan deze tips in gedachten:

  • Blind bakken: bak de bodem eerst tien minuten voor zonder vulling, zodat hij lekker knapperig blijft. Gebruik bakpapier en bakbonen om te voorkomen dat de bodem opbolt.
  • Niet te nat: zorg ervoor dat je ingrediënten niet te veel vocht bevatten, anders wordt de bodem zompig. Dep je groenten goed droog en laat spinazie uitlekken.
  • Maak je taart van tevoren: hartige taarten kun je vaak al een dag van tevoren maken. Warm hem vlak voor het serveren even op in de oven en hij smaakt nog net zo lekker!


Laat je inspireren!

Of je nu kiest voor een klassieke kalkoen, een vegetarisch menu of een tafel vol hapjes, december draait om genieten van lekker eten en goed gezelschap. Wil je iets heerlijks serveren dat eenvoudig te maken is en er prachtig uitziet? Probeer dan eens een hartige taart recept. Op Brendakookt.nl vind je nog meer inspiratie en handige tips om van jouw feestdagen een culinair succes te maken.

0 Shares:
Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like
Read More

Intervisie

Het loopt weer richting het einde van het jaar en de zogenaamde winterbloemen komen weer opbloeien. Dit zorgt…
Wat is het verschil?
Read More

Wat is het verschil?

Industriële overheaddeuren versus overheaddeuren: Overheaddeuren zijn er in verschillende varianten en worden gebruikt in zowel industriële als residentiële…