Het merendeel van de mannen vergeet nog wel eens hoeveel werk het is om een baard te onderhouden. Natuurlijk zijn er ook mannen die een verwilderde baard absoluut kunnen rocken, maar het overgrote deel zal toch regelmatig moeten trimmen voor een mooi en bovenal praktisch resultaat. 

Wanneer je trimt, is het de bedoeling dat je je baard in model houdt. Hierbij is alles op één lengte en bepaal je zelf op welke manier deze mag groeien. Dit is dus heel anders dan scheren. Als je gaat scheren, dan doe je dit om het haar volledig te verwijderen. Bij het scheren is het niet mogelijk om de baard net wat korter te maken. Je scheert of alles weg of je scheert niet. Met de beste tondeuse ben je echter in staat om dit zelf te bepalen en de baard geheel naar eigen wens bij te werken. 

Maar hoe pak je het trimmen van je baard eigenlijk aan? Waar moet je precies aan denken? Hoe zorg je voor het mooiste resultaat? In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten voordat je begint met trimmen. 

Een goede voorbereiding is het halve werk 

Wanneer is het tijd voor een trimbeurt? Dit is geheel afhankelijk van jouw baardgroei. Er zijn mannen waarbij de baard zo snel groeit, dat ze hun baard eigenlijk wekelijks wel even kunnen trimmen. Er zijn echter ook mannen die hier soms weken tussen kunnen laten zitten. Je merkt het vanzelf. Zodra je baard alle kanten op begint te groeien en je vindt dat het wel netter moet kunnen, dan wordt het tijd om hier werk van te maken. 

Houd er rekening mee dat je je huid goed voorbereid voor het trimmen. Het is belangrijk dat je er straks makkelijk met een trimmer of scheermes doorheen kunt komen. Breng daarom wat moisturizer aan, zodat het haar niet al te droog is. Het is ook een goed idee om van tevoren te douchen. Op die manier gaan de poriën en haarzakjes wat meer open staan, zodat je gemakkelijker kunt scheren.

Trimmen maar 

Nu is het tijd om te gaan trimmen. Je hebt inmiddels vast al heel wat baardtips gelezen, maar we willen hier nog wel wat dingen over kwijt. Begin bijvoorbeeld altijd met een standje waarvan je zeker weten geen spijt krijgt. Zeker als dit de eerste keer is dat je je baard zelf trimt. Laat de baard eerst zo lang mogelijk en ga eventueel steeds een stapje verder tot het gewenste resultaat. Probeer het proces die allereerste keer zeker niet te overhaasten. Oefening baart kunst. 


Let op: het is belangrijk om van tevoren goed over de lengte van je baard na te denken. Voorzichtigheid is van belang. Het duurt meestal weken voordat je baard weer terug is op hetzelfde niveau. Voorkom dus echt dat je spijt krijgt achteraf, want het duurt wel weer even voordat het aangegroeid is. Is dit de eerste keer dat je je baard laat staan? Begin dan niet te snel met trimmen, maar wacht die eerste vier tot zes weken totdat de baard echt de kans heeft gekregen om goed te groeien. Dan weet je pas waar je mee kunt werken. 

0 Shares:
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like
Wat is het verschil?
Read More

Wat is het verschil?

Industriële overheaddeuren versus overheaddeuren: Overheaddeuren zijn er in verschillende varianten en worden gebruikt in zowel industriële als residentiële…