De opkomst van Artificial Intelligence brengt voor veel ondernemers slechts één vraag met zich mee: hoe kan ik AI inzetten? AI is op dit moment echt een hot topic, waar ook online-ondernemers niet over uitgepraat raken. In de SEO-branche worden programma’s zoals ChatGPT zelfs steeds vaker ingezet bij het optimaliseren van de zoekmachine-marketing voor webshops. Maar in hoeverre kan dit? We vroegen het aan de medewerkers van officiële Google Ads Partner Semwerkt.

Hoe zet je AI in voor je zoekmachine-optimalisatie?

SEO (oftewel zoekmachine-optimalisatie) is het optimaliseren van je website voor de gebruikers van zoekmachines zoals Google. We vroegen aan Thom – een SEO-specialist van Semwerkt – hoe hij AI inzet. Hij vertelt: “Als je het aan ChatGPT zelf vraagt, vertelt die je over het genereren van zoekwoorden (dat noemen wij een keyword-onderzoek), het verbeteren van de gebruikerservaring via chatbots, het maken van backlink-strategieën en het genereren van long tail zoekwoorden. Al die dingen kloppen eigenlijk wel, vind ik. AI kan ons helpen met allerlei taken. Dat scheelt voor ons veel tijd. Daarnaast maken onze content-specialisten ook wel eens gebruik van ChatGPT voor bijvoorbeeld het bedenken van SEO-vriendelijke titels en het schrijven van meta descriptions.”

Hoe zet je AI in voor je content marketing?

Om erachter te komen hoe ChatGPT op de content-afdeling van Semwerkt wordt gebruikt, gingen we ook nog even met Joshua (content-specialist) in gesprek: “Je moet niet denken dat alle content alleen nog maar door AI wordt gegenereerd,” vertelt hij. “Verre van, zelfs. De content die we voor onze klanten schrijven, komt uit menselijke breinen. Maar ChatGPT kan ons wel heel goed ondersteunen, bijvoorbeeld door een simpele tekst die we schrijven naar vaktermen te vertalen of door inspiratie te geven als we aan writer’s block lijden. Maar ChatGPT volledige teksten laten genereren, is echt nog een heel slecht idee. Het programma maakt veel te veel fouten. De kwaliteit van onze content zou enorm achteruit gaan als we alleen nog maar AI lieten schrijven. En de goede kwaliteit van content is juist waar wij voor staan.”

Schakel een online marketingbureau in

Wil jij je zoekmachine-marketing optimaliseren? Dan ben je bij Semwerkt aan het juiste adres. De SEO-specialisten nemen je website grondig onder de loep om erachter te komen waar je kansen liggen. Vervolgens gaan ze samen met de content-specialisten aan de slag om je site (en al je content) te optimaliseren voor de gebruikers van Google. AI ondersteunt de specialisten, maar het zijn nog steeds echte mensen die zich met hart en ziel inzetten voor jouw bedrijf. Neem daarom voor de zoekmachine-optimalisatie van je website contact op met Semwerkt!

0 Shares:
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like