Industriële overheaddeuren versus overheaddeuren:

Overheaddeuren zijn er in verschillende varianten en worden gebruikt in zowel industriële als residentiële omgevingen. Is er eigenlijk een verschil tussen deze twee soorten overheaddeuren? Kun je zomaar een industriële deur in een garage plaatsen? In deze blog werpen we een blik op het verschil tussen deze twee typen deuren, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken bij het selecteren van de juiste overheaddeur voor jouw toepassing.

  1. Grootte en capaciteit: Een van de belangrijkste verschillen tussen industriële overheaddeuren en overheaddeuren voor garages is de grootte en capaciteit. Industriële overheaddeuren zijn ontworpen om grote openingen te bedekken, zoals die van magazijnen, fabrieken en logistieke centra. Ze kunnen aangepast worden aan de specifieke afmetingen en vereisten van de industriële omgeving. Overheaddeuren voor garages daarentegen zijn meestal kleiner en zijn bedoeld voor gebruik in woningen of kleine commerciële garages.
  2. Constructie en materialen: Industriële overheaddeuren worden vervaardigd met robuuste en duurzame materialen, zoals staal of aluminium, om bestand te zijn tegen zware belastingen en intensief gebruik. Ze zijn vaak geïsoleerd en kunnen extra beveiligingsfuncties hebben. Overheaddeuren voor garages zijn meestal gemaakt van lichter materiaal, zoals staal of hout, en zijn ontworpen voor residentieel gebruik. Ze kunnen ook geïsoleerd zijn, maar de nadruk ligt meer op functionaliteit en esthetiek.
  3. Bediening en automatisering: Industriële overheaddeuren worden vaak bediend met geavanceerde systemen, zoals afstandsbedieningen, sleutelkaarten of geautomatiseerde controlesystemen. Ze kunnen ook worden geïntegreerd met andere beveiligings- en toegangscontrolesystemen. Overheaddeuren voor garages hebben meestal eenvoudigere bedieningssystemen, zoals handmatige bediening met behulp van een veermechanisme of elektrische bediening met een drukknop.
  4. Veiligheidsvoorzieningen: Vanwege de verschillende toepassingen hebben industriële overheaddeuren vaak geavanceerdere veiligheidsvoorzieningen, zoals fotocellen, veiligheidsranden en bewegingssensoren, om de veiligheid van werknemers en goederen te waarborgen. Overheaddeuren voor garages hebben meestal eenvoudigere veiligheidsmaatregelen, zoals een automatische stopfunctie wanneer er een obstakel wordt gedetecteerd.

Conclusie: Het verschil tussen industriële overheaddeuren en overheaddeuren ligt voornamelijk in de grootte, constructie, bediening en veiligheidsvoorzieningen. Het is belangrijk om het specifieke doel en de vereisten van jouw toepassing in overweging te nemen bij het kiezen van het juiste type overheaddeur. Een gespecialiseerde leverancier kan je helpen bij het selecteren van de meest geschikte deur voor jouw behoeften.

Overweeg je een industriële overheaddeur aan te schaffen? Kijk ook eens op rolflex.com.

0 Shares:
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like