Als wij teruggaan naar de tijd voor de oorlog toen het best ingewikkeld was met het opstarten van een bedrijf, zagen we dat er ook weinig concurrentie was waardoor een gemiddeld bedrijf meer omzet zou kunnen maken. Maar waar ging het fout? Bedrijven kunnen goed draaien, maar wanneer er personeel nodig is dat goed functioneert zal de het bedrijf meer geld moeten steken in het personeel, omdat ze gestudeerd hebben en volgens de wet meer betaald zouden moeten worden. Dit soort personeel heeft toen destijds bijna evenveel bijgedragen aan het bedrijf als het personeel dat niet had gestudeerd. Maar hoe komt dat?

Oorzaken die best oneerlijk kunnen zijn

Het personeel dat niet heeft gestudeerd heeft in de tijd dat de studenten op school zaten gewerkt en steeds wat meer geleerd door er fouten te maken en die te herstellen. Als je op school zat kreeg je heel veel theorie en paste je dat niet veel toe in de praktijk. Je moest dan 3 jaar lang theorie leren zonder iets toe te passen. Wat ze niet beseffen is dat het veel invloed heeft gehad op het bedrijf en het werktempo. Het gaat langzaam, maar uiteindelijk  heeft het weer zijn voordelen. Ze hebben een bepaalde kennis die de niet geleerden niet hebben.

Hoe het werk van een sociaal werker hier invloed op heeft

Sociaal werkers hebben de gave om met sociale vaardigheden iemands leven te veranderen. Om deze vaardigheden onder de knie te krijgen moeten ze theorie leren toepassen in gespeelde situaties. Hierbij krijgen ze een casus waarbij ze een situatie gaan afspelen met 3 personenen of meer om uiteindelijk te kijken naar hun grootste fouten. Hierop wordt gereflecteerd. Dit noemen ze een interventie. Het wordt voornamelijk gebruikt om ervaring te krijgen met verschillende situaties en om te kijken of ze zichzelf kunnen verbeteren. Sociaal werkers hebben dan te maken met verschillende doelgroepen die hulp nodig hebben zoals mensen met een depressie.

Een zware dag

De dag voor bevrijdingsdag heeft iedereen binnen de 2 minuten stilte een bepaald beeld van hoe de tweede wereldoorlog eruit zag. Koud en duister. Er zijn veel doden gevallen, maar lang niet iedereen is gesneuveld. Er zijn veel ouderen die zich goed kunnen herinneren hoe het eruit zag en wat er precies is gebeurd. Dit heeft ze een litteken achtergelaten waar ze misschien niet vanaf komen. Ze worden goed geholpen door sociaal werkers die hiervoor zijn getraind. Het is als millennial erg lastig om mee te praten over wat er gebeurd is. Daarom kunnen ze op een afleidende manier door activiteiten uit te voeren het makkelijker maken om met deze doelgroep om te gaan.

Het is de manier waarop je het bekijkt

De oorlog is een gebeurtenis die niemand ooit zal vergeten. Er is veel gewonnen, maar ook veel verloren. Familieleden zijn gestorven, maar ook nooit vergeten. Daarom zijn er families die hier iets op hebben gevonden. Ze gaan gezamenlijk ergens naartoe om dit moment van het jaar te vieren in plaats van de herdenking te rouwen. Het is niet erg om zoiets te vieren. “Het is de manier waarop je het bekijkt” zeggen ze wanneer je ze de vraag stelt of het wel normaal is. Tragische gebeurtenissen kun je zien als een tijd dat achter je ligt of voor je ligt. Daar hebben velen moeite mee.

De positieve kanten

Het vergeten zal nooit gebeuren net als het vergeven. Sociaal werkers doen dagelijk hun best levens te veranderen. Depressie, in de maatschappij komen, motiveren en inspireren is de taak die zij meekrijgen om jou te helpen. Kinderen die moeilijk opvoedbaar zijn krijgen meer structuur, kinderen die moeilijk vrienden maken leren zichzelf ontwikkelen om hier beter in te worden en plezier uit het leven te halen. Soms zal het lastig zijn, maar dan weten ze daar een oplossing voor. Sociaal werkers creëren een vriendschap met een persoon, vertrouwen. Dit maakt het makkelijker om met een persoon te praten die het zwaar heeft.

Opvrolijken

Om iemand op te vrolijken kan het moeilijk zijn een cadeau voor iemand uit te kiezen. Je moet ze goed kennen zodat je geen fouten maakt. Bloemen kopen voor een verdrietig persoon zorgt voor een leuke reactie, maar dan moet je ook letten op allerlei voorwaarden. Zijn de bloemen mooi of lelijk? Is dit een goed cadeau?! Stel jezelf niet te veel vragen, hier wordt je namelijk gek van. Er zijn vrienden en vriendinnen die jou gaan vertellen wat wel en niet kan. Trap er niet in, jouw cadeau zal uit het hart zijn. Voor je een bloem koopt, let goed op of het zomerbloemen zijn of een winterbloemen. Zomerbloemen gaan in de winter de kou niet overleven.

Het is lastig te zeggen wat goed is of fout in het leven, daarom zijn er methodes die je kunt gebruiken om het leven makkelijker te maken, interventies zijn er 1 van. Gebruik dit goed.

0 Shares:
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like
Read More

Intervisie

Het loopt weer richting het einde van het jaar en de zogenaamde winterbloemen komen weer opbloeien. Dit zorgt…