Voor veel mensen is de zomer een periode waarin ze lekker in eigen land of in het buitenland op vakantie gaan. Maar er zijn ook veel mensen die deze periode gebruiken om hun huis op te knappen. Ben je dat dit jaar ook van plan? Lees dan snel verder. We delen namelijk diverse tips met je wat je kunt doen om je huis tijdens de zomervakantie op te knappen.We maken daarbij een splitsing tussen klusjes die je binnenshuis en buitenshuis kunt doen. Immers, de zomers in Nederland zijn soms behoorlijk nat dus is het goed dat je altijd meters kunt blijven maken, los van de weersomstandigheden.

Binnenshuis

Binnenshuis kun je het volgende doen om je woning een opknapbeurt te geven:ü  Schilder de kozijnen. Veel mensen denken dat het schilderen van de kozijnen aan de buitenkant het belangrijkste is. En natuurlijk is dat ook zo. Maar bedenk dat de kozijnen aan de binnenkant ook veel te verduren hebben, waardoor het belangrijk is dat je deze ook ongeveer eens in de vijf jaar een schilderbeurt geeft. Kijk ook gelijk even of de kit nog goed is of dat je die moet vervangen.ü  Renoveer kapotte keukenkastjes. Na verloop van tijd gaan keukenkastjes door het gebruik stuk of ontstaan er slijtageplekken. Denk aan de folie die van de deurtjes los begint te laten, krassen op de keukendeurtjes en aan het aanrecht dat zijn beste tijd heeft gehad. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is het niet nodig om gelijk een hele nieuwe keuken aan te schaffen, maar kun je ook plaatselijke renovatie toepassen. Er zijn bedrijven die gespecialiseerd zijn in keukenrenovatie en tegen een schappelijk bedrag bijvoorbeeld alle deurtjes van de keukenkastjes vervangen. Je zult versteld staan wat dat met de uitstraling van je keuken doet. En dat voor een fractie van de kosten van een nieuwe keuken!ü  Reinig de voegen in de douchecel. In de douchecel hebben de voegen het zwaar te verduren. Na verloop van tijd ontstaan er dan ook kalkplekken en andere verkleuringen op de voegen. Je kunt dit herstellen door ze intensief te reinigen. Als de voegen hun beste tijd hebben gehad kun je er ook voor kiezen om ze te laten vervangen. Laat dat altijd over aan een professional.

Buitenshuis

ü  Vervang de garagedeur. Garagedeuren van hoge kwaliteit kunnen vele jaren meegaan, maar op den duur ontstaan er roestplekken op het deurblad en hebben de onderdelen waarmee de deur functioneert hun beste tijd gehad. Het vervangen van de garagedeur zorgt er niet alleen voor dat de garage er weet netjes uitziet, maar het verbetert ook de algehele uitstraling van je woning. Bovendien zijn moderne garagedeuren tegenwoordig bijna allemaal goed geïsoleerd waardoor je op de energierekening bespaard als je de garagedeur vervangt.ü  Werk de voegen tussen de tuintegels bij. Door hevige regenval en harde wind kunnen de voegen tussen de tuintegels op den duur steeds wat verder verdwijnen. Het gevolg is dat tuintegels schots en scheef kunnen gaan liggen. Door de voegen bij te werken met voegzand blijven de tegels beter op een plek liggen en voorkom je verzakkingen.ü  Schilder de buitenkozijnen. We hadden het er net al even over. De kozijnen hebben het zwaar te verduren en dat geldt zeker ook voor de kozijnen aan de buitenzijde van je woning. Zorg daarom dat je deze ongeveer eens in de vijf jaar een schilderbeurt geeft. Het zorgt er niet alleen voor dat je woning er weer verzorgd uitziet, maar het biedt ook bescherming tegen de weersomstandigheden. Als je het schilderwerk te lang uitstelt kan het hout van de kozijnen op den duur gaan rotten en moet het hele kozijn worden vervangen. Geloof ons, dat wil je echt niet want dat is een kostbare aangelegenheid.

Pak het relaxed aan

Het opknappen van je woning in de zomervakantie moet natuurlijk wel leuk blijven. Pak het daarom relaxed aan, haal tijdens de lunch lekker wat verse broodjes bij de supermarkt en stel iedere dag een doel voor de klusjes die je wilt uitvoeren. Op die manier ga je relaxed de zomervakantie door en ziet je woning er aan het eind weer strak en goed onderhouden uit.

0 Shares:
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like