Woon jij in een landelijke omgeving en ga je binnenkort nieuw auto tapijt kopen? Dan is het een aanrader om je op rubberen automatten te oriënteren. Modder en viezigheid zijn moeilijk uit tapijtmatten te wassen, maar je kunt een rubberen automat eenvoudig afnemen met een doekje, water en eventueel wat zeep. Kies je voor rubberen automatten, dan kun je het beste automatten van natuurrubber aanschaffen. Waarom? Dat vertellen we je in dit artikel.

Wat is natuurrubber?

Er bestaan twee soorten rubber: synthetisch rubber en natuurrubber. Synthetisch rubber wordt gemaakt van de fossiele brandstof aardolie. Die brandstof is niet goed voor het milieu. Natuurrubber is daarentegen een grondstof die op duurzame wijze uit rubberbomen wordt getapt. De tapper maakt een V-vormige snee in de boomschors. Daar loopt sap uit dat op een soort melk lijkt. De latex (zo noemen we die vloeistof) wordt opgevangen, gefilterd en tot rubber verwerkt. Daarna kun je met dit rubber allerlei producten maken. Automatten, bijvoorbeeld!

Wat zijn de voordelen van natuurrubber?

  • Het is een hernieuwbare grondstof;
  • De bossen met rubberbomen worden niet gekapt, wat bijdraagt aan het terugdringen van de opwarming van de aarde;
  • Het produceren van natuurrubber kost minder energie dan het maken van synthetisch rubber;
  • Natuurrubber is scheurbestendig en waterafstotend.

Waar koop je automatten van natuurrubber?

Wil jij een rubberen automat-set aanschaffen? Bezoek dan eens de website www.MijnAutomatten.nl. Deze mattenspecialist maakt uitsluitend rubberen automatten van slijtvast natuurrubber van een hoogwaardige kwaliteit. De matten hebben een origineel bevestigingssysteem dat naadloos op je auto-interieur aansluit. Mochten je matten vies worden, dan haal je ze eenvoudig uit je auto om ze af te spoelen. Voor de beste matten van natuurrubber kun je terecht bij MijnAutomatten.nl.

0 Shares:
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like
Wat is het verschil?
Read More

Wat is het verschil?

Industriële overheaddeuren versus overheaddeuren: Overheaddeuren zijn er in verschillende varianten en worden gebruikt in zowel industriële als residentiële…