Steve jobs is een van de meest bekende ondernemers over de hele wereld Samen met Steve Wozniak heeft hij Apple opgericht om de computerwereld en technologie te verbeter. Door Steve Jobs zijn supervisie heeft hij de wereld weten te veranderen en zijn visie werkelijkheid gemaakt. Apple heeft miljarden opgebracht en heeft zichzelf de afgelopen jaren steeds beter ontwikkeld. Het doel hiervan is innovatie en het makkelijker maken voor de mensheid. Steve Jobs heeft zijn droom waar gemaakt en genoot van zijn werk. Natuurlijk was hij niet de slimste man of de aardigste baas, maar hij deed het niet voor zichzelf.

Zijn leiderschap

Steve jobs was volgens mensen een vreselijk persoon, egoïstisch en arrogant. Hij schreeuwde graag naar zijn medewerkers en maakte ze belachelijk wanneer ze volgens Steve hun werk niet goed deden. Daarom haalden ze grappen bij hem uit vanwege zijn gedrag. Steve was niet klaar om een team te begeleiden, omdat hij het liefst alles zelf deed. Steve liet mensen huilend de zalen uit lopen zonder erbij stil te staan. Steve zocht naar “perfectie” en “stijl”. Vind je het niks? Dan wordt je ontslagen. Door zijn manier van handelen is hij later uit zijn bedrijf gegooit. Maar dat probleem wist hij op te lossen.

Zijn tweede kans

Hij kreeg een eigen afdeling binnen Apple die hij moest onderhouden. Verder mocht hij niet meer doen binnen het bedrijf, omdat hij anders de rust opnieuw zou verstoren. Sommige medewerkers moesten van hem overwerken waardoor sommigen ook ontslag namen na minder dan een maand werker, dit mocht niet meer gebeuren. Jammer genoeg wist hij ze alsnog te overtuigen om door te werken. Dit was het goede aan hem. Steve Jobs wist altijd mensen te inspireren door dagelijks op een werktafel te staan en woorden tot de medewerkers spreken die hun hart raakte. Steve Jobs had niet alleen een slechte kant.

De voordelen van Steve Jobs

In plaats van slechte werknemers te ontslaan, inspireerde hij de werknemers. De werknemers namen het geloof en hoop van hem over alsof hij god was. Hij gebruikte daarom ook geen coaching strategie om ze te helpen, maar maakte ook geen gebruik van een interventie, omdat deze niets te maken hadden met de technische aspecten van de Apple producten, omdat hij zelf het sluiten van deals en marktonderzoek deed. De werknemers geloofden in de verbeteringen en kregen goed betaald ondanks Steves slechte gedrag op de werkvloer. De werknemers zijn daarom ook erg dankbaar dat ze ooit iets achter hebben kunnen laten in deze wereld dat mensen heeft geholpen

Geen brede kennis?

Wat mensen vaak niet weten is dat Steve Jobs niet degene is geweest die Apple producten heeft bedacht. Steve Wozniak (een oud schoolmaatje) was beter met computers dan Steve Jobs zelf. Wozniak hield ervan om computers in elkaar te zetten, maar wist niet hoe hij ze kon verkopen. Soms vond hij onderdelen van computers en gaf ze weg. Je zou denken dat dit het begin zou moeten zijn van het Apple verhaal, maar zonder Steve Jobs was er geen bedrijf. Steve Jobs had het idee om de onderdelen te verkopen waardoor ze een beetje bij konden verdienen in hun vrije tijd.

Het begin een toekomst

Jobs en Wozniak verdienden na een tijdje niet meer genoeg aan de computeronderdelen. Jobs kreeg op een dag het idee om een computer te bouwen. Dit zou een computer moeten zijn die de mensheid zou willen, doordat er gewerkt zou moeten zijn aan de details en efficiëntie. Ze hebben samen meegedaan aan een computerbeurs wedstrijd waar allerlei verschillende computer soorten te zien waren, maar niet een van hen leken op het design van Wozniak en Jobs. Jammer genoeg hebben ze niet gewonnen. Wozniak gaf het al snel op, maar Jobs bleef erin geloven.

Dit zorgde voor een groter succes 

Jobs is later langs meerdere grote computer stores geweest om de computer te kunnen verkopen en zelfs dit lukte niet! Steve Jobs besloot om het te proberen bij een klein winkeltje waar ze goedkope computers verkochten. Hij kreeg hier aardig wat geld voor en ging naar Wozniak om het nieuws te vertellen. Het idee werd groter. Wozniak kon van het geld meer onderdelen kopen en dus meer computers bouwen. Dit keer gingen ze erop uit met zijn tweeën en verkochten ze meerder computers en maakten steeds verbeteringen in het systeem.

Steve Jobs heeft veel bereikt door veel te doen en dat is ook een van de grootste redenen waarom hij coaching niets voor hem. Hij vond dat iedereen die voor hem werkte gewoon meer moet doen. Hij zag zijn werk als iets groters dan hijzelf en niemand mocht aan zijn dromen zitten behalve hij. Steve had slechte invloed, maar een geweldige visie. Dit was zijn ook zijn zwakke punt.

0 Shares:
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like