Is het altijd al jouw droom geweest om te beginnen met boksen? En vind je het nu echt tijd om de handschoenen aan te trekken en aan de slag te gaan? Maar heb je geen flauw idee hoe je moet beginnen? Dan is dit artikel wat voor jou! Wij helpen je een vliegende start te maken met behulp van de volgende tips voor beginners. 

De voordelen van boksen 


Is boksen eigenlijk goed voor je? Dat is een vraag die vaak gesteld wordt en we enkel met een volmondig ‘ja’ kunnen beantwoorden. Boksen levert namelijk tal van voordelen op. Zowel voor de lichamelijke als de geestelijke gezondheid. Tijdens het boksen train je al je spieren en combineer je zowel cardio als krachttraining. Boksen helpt niet alleen om je spieren te versterken, maar je verbrandt er ook nog eens een heleboel calorieën mee. Hierdoor is het ook nog eens gemakkelijker om op gewicht te blijven of af te vallen. 

Verschil tussen boksen en kickboksen 


Als je op zoek gaat naar de juiste boksschool, dan zal je ook merken dat je in veel gevallen een keuze tussen kickboksen en boksen moet maken. Maar wat is nu eigenlijk het verschil? 

Het duidelijkste verschil is dat je tijdens het boksen zowel je handen als je voeten mag gebruiken. Tijdens het kickboksen gebruik je enkel je voeten. Daarnaast mag je tijdens het boksen je tegenstander niet onder de gordel raken. Bij kickboksen mag je alle plekken van het lichaam raken. 

Wat de beste keuze is, hangt vooral af van jouw persoonlijke voorkeur. Je kunt daarom het beste gewoon verschillende proeflessen volgen. Wil je lessen bij Kickboksen Utrecht volgen? Plan dan ook een training voor traditioneel boksen en ervaar zelf het verschil. Meestal zijn proeflessen geheel vrijblijvend. Zo kun je goed zelf ervaren waar jij het meeste plezier uit haalt. 

Verbeter je conditie 


Wat kun je doen om een vliegende start te maken tijdens het boksen? Het is ten eerste belangrijk dat je aan je conditie gaat werken. Houd er rekening mee dat boksen enorm intensief is. Het is dan ook belangrijk om eerst aan de conditie te werken. Veel cardiotrainingen te doen en op die manier er zeker van kan zijn dat je de gehele trainingen mee kan doen. Het kost immers veel tijd als je deze conditie eerst tijdens de trainingen moet opbouwen, want dan mis je veel van de lessen. 

Haal een goede uitrusting in huis 

Als je echt serieus bent in jouw wens om bokser te worden, dan is het ook belangrijk om goede uitrusting in huis te halen. Goede bokshandschoenen zijn in elk geval essentieel. Het maakt hierbij niet uit of je enkel een bokszak gebruikt of ook echt met fysieke tegenstanders aan de slag gaat. Met goede bokshandschoenen voorkom je vervelende blessures. Vraag om advies aan je trainer, zodat je zeker weet waar je op moet letten bij het kopen van bokshandschoenen. Ben je van plan om uiteindelijk ook in de ring te staan? Dan is ook een gebitsbeschermer van belang. 

0 Shares:
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like
Wat is het verschil?
Read More

Wat is het verschil?

Industriële overheaddeuren versus overheaddeuren: Overheaddeuren zijn er in verschillende varianten en worden gebruikt in zowel industriële als residentiële…